FiberFIT Home: automatisch FttH-metingen verwerken

Wilt u OTDR-glasvezelmetingen automatisch aansturen en uitlezen? En wilt u de gegevens kunnen koppelen aan een registratiesysteem? Fiber Intelligent Testing staat voor slim omgaan met meetdata. Met FiberFIT Home koppelt u de meetresultaten direct aan een woning of een uniek FiberID.

FiberFIT Home

Maak FttH-projecten snel overzichtelijk.

Met FiberFIT Home kunt u metingen op locatie laten uitvoeren (met vooraf ingestelde criteria) en centraal beheren. De meetresultaten worden direct opgeslagen, geborgd en gekoppeld aan postcode + huisnummer of een uniek FiberID.

Door synchronisatie met de cloud heeft u simpel en snel alle gegevens beschikbaar. Via de API kunt u de gegevens ook automatisch met andere systemen koppelen. Zoals FiberConnect, Workon (Cocon) en GeoStruct. Zo creëert u met FiberFIT Home het totale overzicht.

We besparen tijd en zijn altijd up-to-date.

Directe koppeling

Voordelen van FiberFIT Home.

Zekerheid & kwaliteit: altijd werken met de juiste gegevens

Tijdsbesparing: efficiëntere voorbereiding en resultatenverwerking scheelt al snel uren per week

Minder fouten: dankzij uniforme naamgeving en uniforme meetinstellingen

Uniforme meetcondities en -resultaten: door borging per opdracht en automatische instelling in de OTDR

Diverse registratiemogelijkheden. Niet alleen dempingswaarde, meetdatum en -tijd op basis van postcode/huisnummer (en/of FiberID). Maar ook wie de meting heeft uitgevoerd, met welk instrument en wat het reflectieverlies is.

Een API-koppeling: – bijvoorbeeld met Cocon – biedt veel mogelijkheden (vraag onze specialist).

Veelgestelde vragen.

Wat is FiberFIT Home?
FiberFIT Home is een combinatie van een computerprogramma en een webapplicatie. Deze combinatie stelt u in staat om onder andere eenvoudig ‘Fiber-to-the-Home’-metingen uit te voeren en te administreren. U kunt de gegevens van de metingen daarna uit de cloud eenvoudig exporteren naar bestandsformaten en/of andere diensten waar u uw gegevens mee wilt delen. Deze totaaloplossing maakt het grootschalig verrichten van metingen overzichtelijk en eenvoudig zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.
Heb ik een server nodig om software op te installeren?
Nee, FiberFIT Home is cloud based. Dat wil zeggen dat de servers in onze datacenters staan. Hierop draaien alle processen die ervoor zorgen dat meetopdrachten en meetdata op de juiste manier worden behandeld. De meettechnicus of centralist moet wel software lokaal op de laptop installeren om daarmee de OTDR aan te sturen.
Zijn mijn gegevens over het netwerk en op de server veilig?
Ja, FiberFIT Home maakt gebruik van beveiligde datacenters, de data is versleuteld en de processen zijn ISO 27001 gecertificeerd.
Welke OTDR’s kan ik gebruiken voor FiberFIT Home?
U kunt de Yokogawa AQ7270, AQ7275, AQ7280, AQ1200 en AQ1210 gebruiken, geleverd door Simac Electronics B.V.
Hoe komen de meetopdracht in FiberFIT Home?
Deze kunnen handmatig met een .CSV bestand worden toegevoegd met de webapplicatie, bijvoorbeeld vanuit een planning. Ook kan dit volledig geautomatiseerd vanuit workflow-systemen met behulp van de API commando’s worden gedaan. Zo kunnen ook de meetgegevens worden uitgewisseld tussen systemen.
Moet mijn laptop altijd online zijn om met FiberFIT Home te meten?
Nee, eenmaal gesynchroniseerd met de cloudserver kan de laptop ook offline werken met de OTDR om metingen te verrichten. Bij de eerst volgende keer dat er ingelogd wordt met een online internet verbinding worden de meetresultaten naar de cloudserver gestuurd. Wij raden echter wel aan zoveel mogelijk online te werken zodat server en laptop altijd de actuele data bevatten.
Kan FiberFIT Home met andere software samenwerken?
FiberFIT kan gemakkelijk samenwerken met uw eigen software door gebruik te maken van de XML API. Deze is beschikbaar voor de webapplicatie. De API kunt u gebruiken door specifieke URL’s aan te roepen, op die manier kan bijna elk ander programma eenvoudig samenwerken met FiberFIT Home. Voor het gebruik van de API is een sleutel nodig, u kunt deze aanvragen door contact op te nemen met ons. Als u niet over een ICT-afdeling beschikt of een partij heeft die de koppeling tussen uw software en FiberFIT kan realiseren, dan bekijken we graag met u samen of hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn.
Is het mogelijk een training te volgen hoe FiberFIT Home te implementeren en te gebruiken?
Ja, wij geven trainingen aan Eigenaren, Projectleiders en Centralisten in het gebruik van FiberFIT Home. Eventueel kan een OTDR training deel uit maken van de FiberFIT Home training.
Voor wie is FiberFIT Home bedoeld?
FiberFIT Home is bedoeld voor alle partijen die Fiber-to-the-Home netwerken aanleggen en in het bijzonder meten. Zowel hoofdaannemers als onderaannemers op het gebied van PoP montage en huisaansluitingen (HAS) kunnen met behulp van FiberFIT Home hun workflow optimaal automatiseren. FiberFIT Home maakt sneller opleveren en dus ook sneller factureren mogelijk.
Wilt u meer weten?

Bent u benieuwd wat FiberFIT Home concreet voor u als eigenaar, beheerder of operator kan betekenen? Onze specialisten staan u graag te woord. Wilt u direct ontdekken hoe het werkt? Vraag dan direct een demo aan.

Uw glasvezelnetwerk onder controle.

Contact

FiberFIT
+31 (0)35-6237936
info@fiberfit.eu