Een betrouwbaar glasvezelnetwerk vraagt 24/7 om proactieve monitoring van het passieve netwerk. Het voorkomen van storingen in die vitale verbindingen is namelijk van wezenlijk belang. Daarom gaat BAM Telecom FiberFIT Monitoring inzetten om klanten te ontzorgen met continue online en realtime controle op storingen, intrusie en degradatie.

FiberFIT Monitoring is een gezamenlijk initiatief dat de technologische kracht van Simac Electronics en de innovatieve software Cocon Fiber van Speer IT in één oplossing samenbrengt. Door deze kennis te bundelen en intensief samen te werken, hebben Speer IT en Simac Electronics een Optical Network Monitoring System (ONMS) ontwikkeld. Deze integratie van meet- en registratietools biedt klanten een volledig en blijvend inzicht in de fitheid van hun passieve infrastructuur.

Kees Jonker, CEO van Speer IT: “Wij zien al langer dat de beschikbaarheid van netwerken en de verbindingen die daar overheen gaan steeds belangrijker wordt. Wij geloven daarom in een veel zwaardere rol voor monitoring. Dat is de reden dat we samen met Simac Electronics enorm geïnvesteerd hebben in de afgelopen jaren in de monitoring van netwerken en dus in onze oplossing FiberFIT Monitoring.”

“Wij zochten naar een oplossing voor onze klanten om hun netwerkinfrastructuur naar een hoger niveau te kunnen tillen, door de netwerkbeschikbaarheid te verhogen en de downtime van verbindingen tot een minimum te beperken.” voegt Thom Janssen, senior accountmanager bij Simac Electronics, hieraan toe. “Het is dan ook mooi om te zien dat BAM Telecom diezelfde beweging ziet en deze oplossing inmiddels bij de eerste klant operationeel heeft ingezet,” concludeert Jonker.

BAM Telecom zet FiberFIT Monitoring in bij CNG en monitort 24/7

“Onze klant CNG is de eerste waar wij deze service inzetten. Dankzij live dashboards en instelbare alarmeringen hebben wij vanuit ons gespecialiseerde Network Operations Center (NOC) direct inzicht in mogelijke netwerkproblemen. Zo kunnen we alert anticiperen met een snelle respons en kan de hersteltijd met wel 4-6 uur worden bekort. Kortom, een dienst van grote toegevoegde waarde. Het is een tool waarmee we de betrouwbaarheid van het netwerk verbeteren en de operationele kosten verlagen.”, legt Peter van Dijk, commercieel manager bij BAM Telecom, uit. “Deze service bieden we aan meerdere klanten. Het is een waardevolle aanvulling op onze dienstverlening.”

Ook aan de slag met FiberFIT Monitoring?

Wilt u meer weten over FiberFIT Monitoring, neem dan contact op met Thom Janssen: thom.janssen@simacelectronics.nl.

Voor meer informatie over de uitvoering van de diensten rondom monitoring en herstel van het netwerk, kunt u terecht bij Peter van Dijk, commercieel manager bij BAM Telecom: cp.van.dijk@bam.com. Of bekijk de website van BAM Telecom.