Efficiënte glasvezel netwerkcontrole

FiberFIT Live

Optimalisatie kwaliteit glasvezelnetwerken.

Speer IT en Simac Electronics hebben de koppeling tussen Cocon en FiberFIT Home en FiberFIT Monitoring in de lucht! Ondertussen gaan beide bedrijven gestaag verder om FiberFIT Home en FiberFIT monitoring nog verder te optimaliseren om zo o.a. nog beter de kwaliteit van glasvezelkabels te kunnen voorspellen.

Glasvezelnetwerken breiden voortdurend uit en dat geldt ook voor de meetdata die vrijkomt bij het testen, opleveren en in standhouden ervan. De slimme manier om met meetdata om te gaan is Fiber Intelligent Testing. FiberFIT. In hét standaard glasvezelregistratiesysteem Cocon worden deze meetdata zichtbaar gemaakt in een zowel een geografische als een non-geografische laag.

Geavanceerde bewaking van uw glasvezelnetwerk

Een glasvezelnetwerk moet betrouwbaar zijn. Daarom is controle op storingen, intrusie (fiber tapping) en degradatie zo belangrijk. FiberFIT Monitoring test, meet en voorspelt eventuele toekomstige netwerkproblemen. Zodat u ze kunt voorkomen.
FiberFIT Monitoring geeft de tools om deze netwerkcontrole efficiënt uit te voeren. Door live dashboards en instelbare alarmeringen krijgt men direct inzicht in het netwerkprobleem en kan men zorgen voor een snelle respons en korte hersteltijd. De netwerkeigenaar kan zo een hogere beschikbaarheid garanderen aan haar klanten, zonder hun apparatuur in te hoeven zetten om storingen te melden. Door continue meting en monitoring door FiberFIT en het doorsturen van de resultaten naar Cocon waar de gegevensverwerking wordt gerealiseerd heeft u altijd een realtime overzicht van de beschikbaarheid in uw netwerk.

Cocon & FiberFit Home

Maak FttH-projecten snel overzichtelijk.
Met FiberFIT Home kunt u metingen op locatie laten uitvoeren (met vooraf ingestelde criteria) en u kunt centraal beheren. De meetresultaten worden direct opgeslagen, geborgd en gekoppeld aan postcode + huisnummer of een uniek FiberID.

Door synchronisatie met de cloud heeft u simpel en snel alle gegevens beschikbaar. Via de API kunt u de gegevens ook automatisch met andere systemen koppelen. Zoals FiberConnect, Workon (Cocon) en GeoStruct. Zo creëert u met FiberFIT Home het totale overzicht.

Cocon

Cocon verrijkt de metingen die met FiberFIT Home en FiberFIT Monitoring worden gedaan met een exacte locatie.

Een voorspelling van de kwaliteit van de glasvezelkabel kan worden gedaan via Cocon en FiberFIT door het continue opslaan van de meetdata die die FiberFIT Home en FiberFit Monitoring genereert. Dit zorgt voor een nog beter beheer van het glasvezelnetwerk.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op via info@fiberfit.eu